Különleges és színvonalas eseményre hívták meg iskolánk kórusát, a fővárosba, gyermeknap alkalmával.

 

Bukarest Polgármesteri Hivatala és az „Opera Copiilor” szervezésében került sor 2017 június 1-4 között a Cantus Mundi & Simfonia Mundi fesztiválra a fővárosi Herăstrău parkban 48 kórus részvételével, melyek között a Vaskertes Általános Iskola kórusa is fellépett, egyedüli Hargita megyei meghívott kórusként.

A gyerekek a szervezők elismerésével és megelégedettségével távoztak és azon előlegezett ígérettel, hogy jövőre is meghívottak lesznek. Annak ellenére, hogy kifárasztotta őket a nálunk nem megszokott 33 fokos meleg és ugyanakkor viharban is részük volt, óriási élményt nyújtott a kórus tagjainak az ünnepi fellépés, akárcsak az, hogy a parlament előtt elénekelhették kedvenc, „Bodzavirág”, dalukat. Feltöltődve, boldogan és büszkén jöttek haza és újra bizonyítottnak látták, hogy a kitartó munka, a gyakorlás, a fegyelem meghozza kellő gyümölcsét.

Köszönjük nekik és karvezető tanárnőnknek, Jakab Bálint Mártának, hogy munkájukkal, odaadásukkal és csengő hangjukkal öregbítették az iskola jó hírét, valamint Polgár Szabolcs zongora szakos tanár úrnak, hogy zenei kísérőként támogatta a csapatot.  

 

Büszkék vagyunk rájuk! 

 

 

© 2016 Vaskertes Általános Iskola. Az oldalt szerkeszti a H A R D I N F O