Program megnevezése:
 
Utazás Mátyás király udvarába –vetélkedő és rajzpályázat
 
 
Időpontja: 2018 október 2 – a Magyar Népmese napja
Helyszíne: Vaskertes Általános Iskola,Gyergyószentmiklós
Résztvevők: az iskola előkészítős osztályosai valamint I-IV osztályos diákok
 
 
TEVÉKENYSÉGI BESZÁMOLÓ
 
     A gyergyószentmiklósi Vaskertes Általános Iskola képezi a gyergyói medence zenei- ésképzőművészeti tehetséggondozásának legfontosabb intézményét, fontos célunk az általános iskolai tanulók érdeklődésének felkeltése a magyar nemzeti kultúra kincsei, tárgyi és szellemi öröksége iránt. A verseny szervezői a humán műveltségterületek: történelem, irodalom, zene, képzőművészet összehangolására, az ismeretek elmélyítésén túl a megszerzett tudás alkalmazására ösztönzik a versenyzőket; teret engedve kreativitásuknak is -  mindezt a Mátyás emlékév kapcsán.
        Mivel 2018-at Mátyás király emlékévnek nyilvánították, kínálkozott a lehetőség, hogy életére, munkásságára emlékezzünk, történelmi örökségének aktualitását tudatosítsuk. Minderre az Iskola másként hét keretében került sor, egy teljes napot szenteltünk a Mátyást megidéző tevékenységeknek.
      A kissebbek filmvetítéssel hangolódtak és ismerkedtek Mátyás király életével, után megbeszélték a látottakat, majd egy Mátyás királyról szóló mese-sorozat után láttak hozzá a szebbnél-szebb rajzok elkészítéséhez. Ezeket a rajzokat minden osztály kiállította az osztálytermében, ezután került sor a díjazásra – mindenki kapott részvételi okelvelet, a legügyesebbek pedig ajándékcsomagot.
      A nagyobbak – III.-IV. osztály - csapatokat alkotva mérték össze tudásukat egy játékos-kreatív vetélkedő során. A vetélkedő feladatainak célja az volt, hogy megismerkedjenek és ismertessék a résztvevőkkel is Mátyás néphagyományokban, irodalomban, művészetekben élő alakját. Mindenki kapott részvételi oklevelet és ajándékcsomagot
 
            A résztvevő tanulók számára készült oklevelek valamint ajándékcsomagok költsége került kifizetésre a Communitas Alapítvány által megítélt összegből.
 
 
Gyergyószentmiklós, 2018 október 2
Bernád Ildikó, pályázati felelős             

 

2016-2020 Vaskertes Általános Iskola. Az oldalt szerkeszti a H A R D I N F O